Snapchat afslører lovovertrædelser

Selvom det er ulovligt, er flere borgere ikke bange for at vise deres lovovertrædelser på de sociale medier. På Snapchat dokumenterer bilisterne deres kørsel i trafikken.

Foto: Simone Nielsen

På motorvejen med 130 km/t mod Randers bliver der filmet med livet som indsats. Selvom indholdet bærer præg af en venlig hilsen eller humoristisk indhold, sætter personen bag kameraet sig selv og andre billister i fare.

Det er via Snapchats funktion ‘Snapmap’, man kan se disse videoer, der frivilligt bliver lagt op på mediet af afsenderen. Indenfor den sidste uge er der flere videoer, hvor chaufføren filmer under kørsel.

Uopmærksomhed koster liv

Selvom politiet for nyligt har kørt en landsdækkende indsats mod uopmærksomhed i trafikken, er det stadig et problem på de randrusianske veje.

Hvis du kører på de danske landeveje med 80 km/t og hurtigt tjekker en sms på din mobil i fire sekunder, svarer det til at køre i blinde 89 meter.

”Uopmærksomhed i trafikken koster liv, og mange trafikanter har alt for travlt med andre ting, når de færdes i trafikken. Vi skal blive meget bedre til at være tilstede i trafikken, i stedet for at have fokus på mobiltelefoner, fragtbreve, GPS eller hvad der nu ellers frarøver os vores opmærksomhed”, udtaler Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelse.

Lad mobilen blive i lommen

Rådet for Sikker Trafik har i samarbejde med politiet kørt kampagnen ‘Kør bil, når du kører bil’ mod brugen af mobil i trafikken, og sammen med den nye færdselslov koster det nu et klip i kørekortet, 1.500 kroner i bøde og 500 kroner til offerfonden at bruge håndholdt mobil i trafikken.

Siden indførslen af bøden, har syv ud af ti bilister ladet mobilen blive i lommen under kørsel. Men hver tredje bilist erkender, at de bruger håndholdt mobil, når de kører bil, viser undersøgelser fra Rådet for Sikker Trafik.

”Et øjebliks uopmærksomhed kan betyde, at du selv eller et andet menneske ikke kommer hjem til sin familie igen – det er ikke det værd”, fortsætter Christian Berthelsen.

Det har ikke været muligt at få en udtalelse fra Randers Politi eller nogle af førerne på nedenstående billeder.

Bilisterne gennem Randers Kommune er ikke blege for at vise, at de kan multitaske på motorvejen. Foto: Screenshot af Bolette Rud Halkjær fra Snapchatvideoer