Tradium-elever demonstrerer: Er utilfredse med læringsplatform

Mange af Tradiums elever demonstrerede i dag mod deres læringsplatform Ludus og kræver ændringer eller en helt ny platform.

  

Onsdag formiddag demonstrerede mange af Tradiums gymnasieelever i Randers over deres studieplatform Ludus. En politisk beslutning var årsag til, at Tradium fik en ny studieplatform. Studiesystemerne skulle privatiseres og kunne rumme alle uddannelser på institutionen. Derfor blev gymnasieelevernes tidligere platform Lectio nedlagt til fordel for Ludus. 

Ole Brøndum Kristensen, HR – og digitaliseringsdirektør for Tradium, forklarer, at valget faldt på Ludus, fordi det var den platform, som på det tidspunkt bedst kunne rumme alle Tradiums uddannelser. 

Elevernes kritik går blandt andet på, at de studerendes ønsker ikke er blevet hørt i beslutningen om en ny platform. 

Det vil Ole Brøndum Kristensen lave om på:  

”Vores tanke er nu at invitere elevrådene ind hele Tradium rundt og give dem et oplyst grundlag, så de måske har en bedre forståelse for, hvorfor vi står, som vi gør.”

Ole Brøndum Kristensen havde ikke forestillet sig, at komplikationerne med Ludus fyldte så meget hos eleverne.  

”Det er monster ærgerligt, at vi står, hvor vi gør. Vi vil jo hellere have været det hele foruden. Vi vil vores elever det bedste og vores medarbejdere det bedste,” fortæller han. 

Dagens demonstranter kræver, at der skal ske ændringer på området. Hvis ikke, vil de strejke efter efterårsferien. 

,