Festglade unge skal selv rydde op

Kristrup Skole i Randers har problemer med festglade unge, der smider affald på skolens areal. Derfor opfordrer skolen dem nu til at rydde op efter sig selv.

“HJÆLP! Kære unge mennesker. I er velkomne på skolens område, men hjælp os med at holde det pænt. Det er trist at møde ind på skolen og der så ligger flasker og andet affald overalt,” skriver Kristrup Skole på Facebook. Foto: Facebook – Kristrup Skole

Mandag morgen mødte elever og personale på Kristrup Skole endnu engang synet af cigaretskodder, tomme flasker og dåser, der flød i skolegården.

Derfor har skolen på Facebook opfordret til, at de festglade unge fremover bliver bedre til at rydde op efter sig.

Skoleleder på Kristrup Skole, Anne-Marie Vitting Christensen, er træt af problemet og håber, at man med opfordringen kan komme problemet til livs.

”Skolen er et offentligt område, og derfor må de unge gerne sidde her, men vi vil gerne have, at de selv rydder op, når de har siddet her, så vi ikke skal møde synet af affald som det første, når vi møder ind,” siger hun.

Det er bestemt ikke første gang, at man på Kristrup Skole har fundet affald på skolens areal, og siden sommerferien har det været et tilbagevendende problem.

”Vi har haft problemer med det før, men det er taget til efter sommerferien, og selv om corona har forstærket det, så er det ikke nyt,” udtaler Anne-Marie Vitting Christensen.

Kan kun opfordre til orden

Selv om skolen gerne vil affaldsproblemet til livs, kan den ikke gøre mere, end hvad der i forvejen er gjort med den seneste opfordring.

SSP Randers, der forebygger problemer med unge mennesker i kommunen, er også blevet underrettet. De har dog travlt med mere alvorlige ting, fortæller SSP-konsulent i Randers Kommune, Claus Hansen.

”Vi har været nødt til at trække en linje i, hvor vi lægger vores fokus, og det, at der er svineri med affald, er ikke en del af det,” fastslår han.

Der er heller ikke dialog mellem skolen og de unge mennesker. Det skyldes ganske enkelt, at man fra skolens side ikke aner, hvem disse unge er, da Kristrup Skole kun har elever fra 0.-6. klasse.

Elevråd har ofte fokus på affald

På Kristrup Skole har man fokus på miljøet, og især elevrådet går meget op i, at skolen er pæn og rydelig. Det er blandt andet fokus i specifikke ’skraldeuger’.

”Vi har ikke oprydning af affald på skemaet, men vores elevråd sætter det af og til på dagsordenen, når vi har skraldeuger,” nævner Anne-Marie Vitting Christensen om skolens egen indsats på området.

, ,